woensdag 12 april 2023

De eerste nacht bij mijn baasjes

De eerste nacht in het nieuwe huis van Puck ging super goed. Ze gedraagt zich voorbeeldig. Ze heeft een goede nacht en de baasjes ook en dat is ook belangrijk want knorrige baasjes daar heeft niemand wat aan 😉

Puck wordt om kwart over 5 wakker en tijd voor een plasje denken wij dan maar weer. Het is net met een baby. De eerste tijd denk je alleen in voedingen en luiers. Zo moet je het een beetje zien alleen doet een mensen baby er langer over dan een hondenbaby om peuter en daarna kleuter te worden.

Frits gaat met Puck naar buiten en inderdaad kwam er een plasje en poepje. Tjonge, jonge wat een poepdoos is Puck.
Gisteren heeft ze wel 4 keer iets gefabriceerd in de vorm van een poepje. Ze wist natuurlijk dat haar baasje nog even moest wennen aan de poepzakjes. In het tempo van Puck haar levering lukt dat heel snel.

Vandaag hoeven de zakjes iets minder te voorschijn te komen. Puck voelt zich steeds meer op haar gemak.
Ze loopt nu ook beter aan haar riempje al moeten we nog een keer langs de dierenwinkel voor een tuigje dat we beter vinden voor onze ukkepuk.


Nadat Puck vandaag eerst haar mand naar een ander plekje heeft gesleept gaat ze daarna uitrusten onder de salontafel en dat kan natuurlijk ook 😃

4 opmerkingen:

  1. Wieneke4/12/2023

    Jaaa, een goed passend tuigje is veel beter dan een halsband. Wij zweren bij die van Hurtta. Ik meen dat het een Fins merk is. Ze zijn erg stevig. Lola heeft er momenteel twee. Met aan allebei een leuke tag met mijn mobiele nummer erop gegraveerd. Voor als het donker buiten is er dus eentje met daaraan een los fietslampje gebonden (die haal ik bij de Hema). Heel handig, want zwarte honden zie je zo slecht op onverlichte plekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wieneke we willen ook graag een tuigje. Gisteren in de dierenwinkel liet de verkoper ons een tuigje zien dat maar krap paste. Daar zou ze volgens hem wel 1 maand mee kunnen doen. Ja halleluja € 42 voor één maand, niets dus. Een maatje groter S was te groot voor haar. Een goedkoper merk want ze groeit er toch snel uit was niet voorradig. Nu gaan we er eentje bij Amazon bestellen die goedkoper is want ze zal er weer snel uitgroeien. Als ze dan strakjes is uitgegroeid dan zal ik zeker je merk in acht nemen. Wat dat fietslampje betreft dat is een super goed idee want inderdaad Puck is moeilijk te zien in het donker, hihihi.
      Bedankt voor je tips.

      Verwijderen
  2. Wieneke4/13/2023

    Ja, dat is het probleem met het opgroeien van je hondekind, die tuigjes zijn gauw te klein. Ze moeten echt goed passsen, dus te groot trekken ze over hun kop als ze opeens blijven staan en jij doorloopt. Is ons ook een keer overkomen.Goedkoper merk tuig is dus de oplossing. Over een klein jaar zal ze wel een permanent geval kunnen dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad. Morgen wordt het al bezorgt Wieneke. We gaan het zien .......

      Verwijderen