maandag 8 mei 2023

Puck gaat shoppen

Die Puck is een echt meisje.

Vanmorgen had ze het nog niet echt in de gaten maar ik was met haar op weg naar de dierenwinkel om te shoppen. Puck is er één keer geweest.
De dierenwinkel is 5 minuten lopen van ons vandaan maar met Puck loop ik er zeker 20 minuten over.

Puck moet overal snuffelen en steeds even zitten bij ieder nieuw geluid. Een piepende fiets of een vuilniszak op de stoep kan een hele nieuwe ontdekking voor haar zijn.

Als ik met Puck op weg ben dan zie ik hoeveel vuilnis er op de stoep ligt want ze wil alles in dat kleine bekje van haar stoppen. Papierenzakdoekjes, ijs bekertjes, lege flesjes, lege doosjes van sigaretten en chocolade. Niet te geloven.

Zijn er nu te weinig prullenbakken of gooien die mensen thuis ook alles op de grond?

Uiteindelijk zijn we bij de dierenwinkel aangekomen en daar opende de hemel zich voor Puck. Er stond zo maar een bak water en een bak brokken bij de voordeur en supersnel nam ze een hap uit de bak met brokken. Na veel zoete broodjes met haar gebakken te hebben kon ze de bak brokken laten staan en de winkel in lopen en daar zag Puck al die rekken met al die heerlijkheden die haar wel iets leken. Toch had ze een voorkeur voor een van die rekken waar een bak stond met hondenkoekjes en voor ik er erg in had ze er eentje te pakken.

Bij de kassa gekomen natuurlijk ook het hondenkoekje afgerekend dat Puck voor zich zelf had uitgekozen en al die andere lekkernijen en met haar buit in haar bekje gingen we weer huiswaarts. Weer 20 minuten verder thuis aangekomen is ze na nog even geknabbeld te hebben als een blok in slaap gevallen.



Het was weer een ochtend vol nieuwigheden voor het kleine honden kopje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten